Jueves, 01 de diciembre de 2011
TERAPIAS DE PAREJA - CONSEJEROS MATRIMONIALES - TRATAMIENTOS SEXOLOGICOS

Terapias de Pareja Tratamientos 

Psicológicos 

 Sexologicos Adultos

 Adolescentes Niños Familia y Pareja

 


Tratamientos Psicologicos, Sexologicos y de Pareja

Atención Psicológica en Consulta:                                            
Xavier ConesaCarme Serrat

Xavier Conesa Lapena (Col. nº 4.977) 
Carme Serrat Bretcha (Col. nº 3.866)
Tel: 93 570 71 54 
C/Gaietà Vinzia, 11-13 MOLLET
C/Santa Anna, 28 BARCELONA 
conesa_psicologo@yahoo.es

 

Reserva telefónica de visitas y entrevistas: Tel.93 570 71 54 (24 horas)

Xavier Conesa Lapena

·         Colegiado número 4.977 Psicologo-Sexologo

·         Psicólogo Clínico. Universidad de Barcelona 1980

·         Miembro Numerario de la Academia de Ciencias Medicas de Catalunya y Baleares

·         Miembro Numerario de las Secciones de Sexologia y Salud Mental (ACMCB)

·         Psicoterapeuta Humanista. Universidad Pontifia Comillas. Instituto de Ciencias Sanitarias y de la Educación 1.987

·         Psicodramatista. Ayuntamiento de Barcelona. Area de educación (Escola Municipal d'Expressió i Psicomotricitat) 1.988

·         Eutonia. Técnicas de relajación. Ayuntamiento de Barcelona. Area de educación 1.989

·         Terapeuta grupal. Ayuntamiento de Barcelona (Escola Municipal d'Expressió i Psicomotricitat) 1.990

·         Sexologia. Terapia de pareja. Institut Català de Psicologia (Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya) 1.994

·         Terapeuta Cognitivo-Conductual. ISEP. (Institut Superior d'Estudis Psicològics) 1.995

·         Curso de Psicofarmacologia para Psicólogos. Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya 1.999

·         Tutor de Practicas de Psicologia. Facultat de Psicologia. Universidad Ramon Llull. Desde 1.997

·         Tutor de Practicas de Psicologia. Facultat de Psicologia Universidad de Barcelona. Desde 1.998

·         Coordinador del Grup de Treaball de Sexualitat del COPC

 

Carme Serrat Bretcha

·         Licenciada en Psicologia Colegiada número 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)

·         Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)

·         Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.

·         Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)

·         Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull

·         Terapeuta Sexual i Familiar

·         Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.

Teràpia de Parella

... Sí, la meva dona guanya més que jo, i no es com sentir-me ...

Més d'alguna vegada vaig escoltar aquesta frase d'homes que han quedat perplexos, perduts quan el clàssic "rol masculí" se'ls dilueix. Molts dels nostres pares es sorprenen quan els expliquem que no només canviem bolquers als nostres fills, sinó que preparem papes, traiem chanchito, o els fem dormir. I que parlar de rentar els plats. Què ens ha passat? ¿Vam perdre definitivament el fal · lus freudià? Ens vam tornar "mamons"?

Seixanta anys des del vot femení no són res ... els passos de gegant de l'avantguarda femenina, professional, pensant, múltiple i talentosa ha guanyat espai, i d'altra banda, ben merescut. Però, hem els homes canviat consistentment amb els canvis de la dona? Al meu entendre, ens falta molt.

La meva experiència a Espanya em va mostrar una societat on les parelles decideixen no tenir fills, les dones no deixen que els obri una porta a l'estil del cavaller errant ("potser creus que jo no puc obrir? - Et contesten), i que moltesvegades decideixen viure soles i punt. I l'home, acostumat a una cultura patriarcal es desconcerta.
Ara se'ns exigeix ​​moltes coses ... des de les més mundanes fins a les més complexes, aquestes estranyes coses ... emocionals. Ja no es tracta d'un suport econòmic, ja no es tracta de sortir a treballar qual home primitiu per portar "el brontosaure nostre de cada dia", com diria la meva dona. Elles han gosat prescindir dels nostres serveis de proveïdor, poden guanyar més diners que nosaltres, i més encara ... poden mantenir-nos.

En la meva experiència, els conflictes de la parella professional jove gira entorn a expectatives mútues que van xocant amb una realitat aclaparadora. Cap rep el que volgués de l'altre, molt diferent del clar rol preestablert d'abans. La dona ja no vol que el seu home la mantingui, sinó que la miri, li posi atenció i la doni suport quan està sobrepassada. .">L'home per la seva banda, moltes vegades torpemente intenta donar-li solucions concretes davant la seva angoixa (el clàssic "li trec la sal"). La majoria de les vegades, la dona se sent incompresa, i l'home, poc valorat. Aquest desequilibri pot sorgir d'aquestes noves regles de relació que no han estat explicitades en la nostra socialització. Com és possible que encara s'insisteixi a inventar joguines per a nenes gairebé exclusivament relacionats amb cuines, cotxes de guagua, i similars! La dona d'avui és més semblant a la "Barbie executiva", no precisament la més popular entre les joguines. L'ingrés de les dones a l'educació superior ha augmentat gairebé exponencialment en les últimes dècades, però encara no s'ha reflexionat en profunditat si aquesta dona avantguardista calça amb les expectatives socials de fa 40 anys. I molts dels homes, en el fons, no s'han assabentat que això va canviar. .">I per fer front a una dona "una mica més igual" a ells, s'han d'enfrontar als seus abans evitats aspectes emocionals (cosa que xoca amb el també clàssic "els homes no ploren"). I els homes moltes vegades no sabem que fer amb les emocions.
Al mateix temps, la dona es entrampa en intentar comunicar el que necessita. "Ell ha de adonar-se que és el que necessito, i que tot i que no l'hi dic directament, li dono claus perquè s'assabenti. I no ho fa ". Aquestes han estat les frases que he escoltat de dones reeixides. En el fons, la dona també està desconcertada en enfrontar el seu nou rol de gènere, la dona-mare-professional. Massa per a una persona. Els límits poc clars, i l'espai relacional confús. Qui fa que? Si us comunic que me la puc sola amb tot ... que espai ocupa ell? Si li demano molt, us comunic que no me la puc? Sóc propietària de casa, la mare, i professional? I ell?

Es parla molt de la mare executiva, però poc del pare casolà ... es parla molt de l'emancipació de la dona, i poc de la reinvenció de l'home.
Jo sóc dels terapeutes que creu que les diferències de gènere existeixen, basant-me en el que molts autors plantegen, que aquestes fan possible la convivència.Massa igualtat pot comportar interminables escalades de poder, fins i tot competències que poden entrar en conflicte amb els marcs culturals. No obstant això, la tasca novíssima en aquesta diferència, és aconseguir el que s'ha anomenat "la intimitat emocional" en la parella. Si poguéssim definir breument aquesta intimitat emocional, es tracta de la co-construcció d'un espai relacional on la nostra parella ens dóna l'oportunitat de conèixer la seva self, exposant, i al mateix temps, en un interjoc de profunda confiança, li permet que em conegui , partint de l'acceptació de les mútues diferències.

No pretenc en aquest post donar les solucions a aquest greuge, ja que al meu entendre cada parella construeix els seus propis tractes i regles de convivència, sinó només posar a la taula de Atinachile un tema que no sol ser molt comentat. La confusió, la sensació d'incomprensió i fins i tot de "sentir estafat", poden certament tenir relació amb el nostre actual paradigma de la parella professional.Publicado por conesa_psicologo @ 21:28
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios